2017-05-18 14:56Pressmeddelande

Avtäckning av Clear River Racings nya bil

null

Formula Student-teamet Clear River Racing är färdiga med årets bil. Fredagen den 19 maj avtäcks den nya bilen, CRR17. Bilen är ett bidrag till världens största tävling för ingenjörsstudenter, där Clear River Racing tävlar mot universitet från hela världen.

För tionde året i rad finns Karlstads universitet representerat i Formula Student, en årligen återkommande biltävling som äger rum på anrika Silverstone Circuit i England. 36 studenter har under året arbetat med att bygga färdigt racingbilen som har fått namnet CRR17.

.

Förra året fick laget bäst placering någonsin på de statiska momenten, men tvärstopp i det sista och avgörande racet. En 41:a-plats blev slutresultatet för 2016 års Clear river racing-gäng på Silverstone Circuit, England.

Fredagen den 19 maj avtäcks bilen i Aula magna på Karlstads universitet.

Vad: Avtäckning och presentation av årets Clear River Racing-bil, med en förhoppning om att kunna genomföra en uppvisningskörning utanför universitetets huvudentré. Kaffe och tårta.
När: Fredag den 19 maj, 12:15 – 13:15
Var: Aula Magna, Karlstads universitet
Kontakt: Mathias Törnberg, Team manager, Clear River Racing, mobil: 070-57 57 701

Fakta Formula Student och Clear River Racing:

Formula Student är ett årligt projekt där studenter från olika universitet runt om i världen bygger ensitsiga formulabilar från grunden och tävlar mot varandra. Karlstads universitets team, Clear River Racing, består av nio projektgrupper varav åtta är konstruktions och tillverkningsgrupper inom områdena: c
hassi, hjulupphängning och manöver, motor och drivlina, kaross och aerodynamik och elektronik. Den nionde gruppen arbetar med ekonomi och marknadsföring.

Projektgrupperna samverkar under ett år både under och efter skoltid. Till sitt förfogande har teamet en modern arbetsmiljö, det senaste inom behandlingsprogram till dator och en mångfacetterad och erfaren projektledning som bistår med coaching och värdefulla tips. Projektet finansierar främst genom externa aktörer som teamet har som samarbetspartners.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.