2016-06-14 08:30Pressmeddelande

Årets alumner heter Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe

null

Två tidigare studenter vid Karlstads universitet hedras varje år som Årets alumner. De har använt sin utbildning på bästa sätt, hittat intressanta vägar till nya utmaningar och är goda förebilder för universitetets studenter. I år utses Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe till Årets alumner.

Anna Jonhed doktorerade i kemiteknik vid Karlstads universitet 2006, och passerade Nordic Paper innan hon hamnade på BillerudKorsnäs. På bara fyra år avancerade hon till att vara koncernens forsknings- och utvecklingsdirektör. Mats Larsson Gothe är en av Sveriges mest eftertraktade kompositörer och har arbetat i flera olika genrer, inte minst opera. Han studerade vid Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan, och har en rad priser och hyllade verk på meritlistan.

Motivation Anna Jonhed

Årets alumn Anna Jonhed har en tydlig röd tråd i sin karriär, och hon har följt den med helhjärtat engagemang och stark drivkraft. Med sitt fokus på utvecklingen av produkter som värnar om mångfald och miljö, bidrar hon i sitt arbete dessutom till en hållbar ekonomi.

Motivation Mats Larsson Gothe

Årets alumn Mats Larsson Gothes musikaliska verk har kommit ett oräkneligt antal andra till glädje. Hans illustra karriär är inget mindre än en framgångssaga som inspirerar och sporrar nya talanger att våga satsa på ett liv i musiken.

En exklusiv skara

-Att bli vald till en av årets alumner känns väldigt roligt och hedrande, säger Anna Jonhed. Tänk att jag tillhör den exklusiva skaran, det är en del att leva upp till. Jag blev lite överraskad då jag inte ens visste att jag var nominerad, men är mycket glad och stolt över utnämningen!

-Jag fick en riktig glädjekick av att bli utsedd till Årets alumn vid Karlstad Universitet, säger Mats Larsson Gothe. Jag gick och log för mig själv en lång stund. Eftersom min tid på Musikhögskolan Ingesund betydde så oerhört mycket för mig känns det extra fint att få den här bekräftelsen på att jag förvaltat mitt arv därifrån på ett bra sätt!

Ceremoni i september

Årets alumner hedras vid en särskild ceremoni den 23 september. Ordet alumn kommer från latinets alumins, som betyder lärjunge eller skyddsling. Idag används ordet i just betydelsen tidigare student vid universitet eller högskola.

För mer information

Anna Jonhed, anna.jonhed@billerudkorsnas.se, eller 070-600 46 38.

Mats Larsson Gothe, mats.larsson.gothe@telia.com, eller 079-792 74 18.

För mer information om alumnverksamheten vid Karlstads universitet, kontakta Ximena Deramond, alumnansvarig, på ximena.deramond@kau.se, eller 070-814 9971.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.