2018-12-06 10:39Pressmeddelande

​”A Lovely Christmas”- En jullåt i gospelanda av studerande på Musikhögskolan Ingesund

null

Julen närmar sig med stormsteg, och med den även den traditionsenliga jullåten av studenterna på Musikhögskolan Ingesund.

Årets jullåt heter ”A Lovely Christmas" och är skriven samt producerad av musikproduktionsprogrammet under ledning av lärare Carl Utbult och blir den fjärde jullåten att släppas av musikhögskolans elever, som gemensamt ingår under namnet Ingesund Christmas Ensemble.

I årets upplaga har flertalet musiker varit med och gjort ”A Lovely Christmas” till en härlig sprudlande mix av gospel, funk och storband.

Vokalisterna Ina Forsberg och Rebecka Strågefors, är även de studenter på musikproduktionsprogrammet.

Förutom Ingesunds stråkorkester samt blåsensemble medverkar Per-Anders Nilsson (elgitarr), Jonas Åkerman (elbas) och Vinson McMurtery (trummor) som varit med och satt sin prägel på låten.

- Årets jullåt innehåller så mycket på alla sätt och vis. Ett skönt sväng, ett bra budskap och inte minst fantastiska insatser av musiker och vokalister. Resultatet är långt över förväntan. Det här är en låt som man minst sagt rycks med i, kul! säger Carl Utbult, programansvarig på musik- och ljudproduktionsprogrammet.

Jullåten i år handlar om att se det vackra i det lilla och att glädjas åt det man har. Allting måste inte vara perfekt eller storslaget när julen står för dörren. Att vara tacksamma för varandra och att visa det, är det som skapar sann julanda.

Deltar i Musikhjälpen
Sedan 2016 har jullåtarna samlat in pengar för välgörande ändamål och i år har en insamling startats i samband med musikhjälpen. Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”, och stödjer människor med funktionsnedsättning som är en av världens mest diskriminerade grupper. Insamlingsbössan har namnet ”Ingesund för Musikhjälpen”.

Här kan du stödja den digitala insamlingen

Här kan du lyssna på låten på Spotify

Kontakt

För mer information, kontakta Carl Utbult på 073-461 42 12 eller carl.utbult@mhi.kau.se.

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.