2021-08-10 06:13Pressmeddelande

35-årig jubilar bjuder in till seminarieserie i tjänsteforskningens spår

Per Kristensson, föreståndare vid CTFPer Kristensson, föreståndare vid CTF

I år firar CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, 35-års jubileum och det uppmärksammas genom en seminarieserie där deltagarna får ta del av aktuell forskning samt historier och reflektioner från CTF:s verksamhet. Seminarieserien inleds den 26 augusti och är öppen för alla intresserade.

 - Först ut är CTF:s grundare, professor Bo Edvardsson, som kommer att ta oss på en resa tillbaka till 1986 och berätta hur det gick till när ett par forskare på dåvarande högskolan i Karlstad bestämde sig för att satsa på tjänsteforskning, fram till i dag då CTF hör till de främsta inom området. Han kommer också att blicka framåt på CTF:s roll de närmaste åren, säger Per Kristensson, professor och föreståndare vid CTF.

Seminarieserien inleds den 26 augusti och pågår under resten av året. I programmet kommer forskare vid CTF och en del inbjudna gäster att presentera och dela erfarenheter från aktuell forskning som bedrivs i samverkan med företag och organisationer inom näringsliv och offentlig sektor samt med akademiska partners.

- Vi kommer att bjuda på ett smörgåsbord av vår forskning som fokuserar på att skapa värde genom tjänster med utgångspunkt i individers, organisationers och samhällens behov. Forskning som vi vill ska göra skillnad och bidra till att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Vi hoppas att seminarieserien kan upplysa och inspirera och att det finns något som alla kan ta med sig, något som kanske kan göra tillvaron lite bättre, säger Per Kristensson.

 Program och anmälan

Seminarierna hålls via zoom. Det kostar inget att delta, men anmälan krävs för att få en zoom-länk. Program och anmälningslänk kommer att publiceras på ctf.kau.se

Programmet uppdateras löpande under hösten. 

Länk till anmälan ”The CTF story”.

Seminarieserien vänder sig till dig som forskar eller arbetar med innovation och tjänsteutveckling med fokus på tjänster som skapar värde för användare, kunder, patienter, medborgare och som bidrar till en hållbar samhällsutveckling, eller dig som är allmänt nyfiken på CTF:s forskning.

Varmt välkommen!


Ämnen: CTF

Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Linda Fridberg
Kommunikatör för Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap