2019-11-06 08:25Pressmeddelande

10 års - firande Handelshögskolan öppnar dörrarna för Handelshögskolans dag 7 november

null

Handelshögskolans dag torsdag den 7 november blir både ett 10-års kalas och en inspirerande kunskapsdag. Årets föreläsare är Micael Dahlen, professor i ekonomi, Katarina Blom, psykolog och "klimatångestdoktorn" Helén Williams.

Handelshögskolan vid Karlstads universitet firar 10-års jubileum i år. Därför blir Handelshögskolans dag 2019 både ett firande och en dag för inspiration och kunskap. Temat är "The responsible business school".

Medierna hälsas välkomna!

Tid: Torsdag 7 november kl.13.00 - 16.30

Plats: Aula Magna, Karlstads universitet (insläpp från kl.12.30)

Årets föreläsare på Handelshögskolans dag är:
Micael Dahlen, professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, författare och en eftertraktad föreläsare. Han har bland annat skrivit "Livet på Mars, "Kaosologi" och "Starkt kul: ingen kan bli perfekt - men alla kan bli skitbra".
Katarina Blom, psykolog, föreläsare och organisationskonsult med positiv psykologi som specialområde. Hon vill avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga. Istället visar hon på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande.
Helén Williams, docent i energi-och miljösystem och forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet. Hon pratar om Miljömässigt ansvarstagande. Helén har i sin forskning fördjupat sig i miljösystemanalyser och framförallt frågan om hur vi minskar matsvinnet. Hon medverkar regelbundet i P4 Värmland som ”Klimatångestdoktorn" för att ge konkreta råd till privatpersoner om hur de kan agera för att minska sina avtryck på planeten.

Moderator under dagen är Carolina Camén, lektor i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Karlstads universitet.

För mer information kontakta: Olle Sonesson, Utvecklingsledare externa relationer på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, olle.sonesson@kau.se, tel:054 700 10 32 eller 073 151 04 50

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och cirka 1 200 anställda.


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.