2019-12-19 15:21Nyheter

Nyhetsbrev nr 6, 2019, från CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet

null

CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster och värdeskapande genom tjänster. Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och offentliga organisationer samt andra universitet och forskningscenter runt om i världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vår forskning och utveckling.

God Jul och Gott Nytt År!
Nu lider året mot sitt slut och jul- och nyårsledigheten närmar sig. I årets sista nyhetsbrev vill vi passa på att önska er alla God Jul & Gott Nytt År och en riktigt skön ledighet. 
Här kommer också en julhälsning från vår föreståndare Per Kristensson.

KARLSTADS UNIVERSITET FÅR NÄRMARE 18 MILJONER TILL FORSKNING MED NÄRINGSLIVET
CTF får cirka 18 miljoner från KK-stiftelsen till ett nytt forskningsprojekt i samverkan med näringslivet. I projektet ska forskarna titta närmare på hur digitalisering påverkar kunder och företag med fokus på upplevelser och utveckling av tjänster. Läs mer.

FYRA TIPS FÖR ATT MINSKA MATSVINNET UNDER JUL- OCH NYÅRSHELGEN
Under denna tid på året infaller två av våra största mathelger. Det är också en tid då vi konsumerar i överflöd och slänger mer mat än någonsin. Samtidigt vet vi att matsvinn har en negativ påverkan på vårt klimat och det spelar stor roll vad vi väljer att äta och hur vi hanterar vår mat. Vad kan vi göra för att minska matsvinnet? Forskaren Helén Williams vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, ger sina bästa tips. Läs mer.

NYTT FÖRPACKNINGSPROJEKT FICK HÅLLBARHETSPRIS
Forskare vid CTF tilldelades den 5 december Lidl Future Initiatives pris och får drygt 3,8 miljoner för ett nytt forskningsprojekt om transformativ förpackningsdesign. Projektet syftar till att öka konsumenters och förpackningsutvecklares kunskap om livsmedelsförpackningar i plast. Läs mer.

DIGITALISERINGENS BETYDELSE FÖR ARBETSMILJÖ, ORGANISATORISKA SAMMANHANG OCH RELATIONER TILL KOLLEGOR
Effekterna av digitaliseringen leder till kontinuerliga organisatoriska förändringar. Förändringar som påverkar den fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljön. Ann Bergman och Carin Håkansta på Handelshögskolan vid Karlstads universitet och Poja Shams på CTF vid Karlstads universitet, ska i ett nytt projekt studera hur digitaliseringen påverkar olika yrken. Läs mer.

GENOMBROTT FÖR FORSKNING I VERKLIGA MILJÖER INOM DIGITALWELL
Är en app rätt sätt att guida besökarna på Centralsjukhuset i Karlstad? Det ska en ny forskningsstudie förhoppningsvis ge svar på. Studien innebär ett genombrott för forskning i verkliga miljöer inom DigitalWell. Läs mer.

ANDER VISITING PROFESSOR VID KARLSTADS UNIVERSITET EN AV VÄRLDENS MEST CITERADE FORSKARE
Nyligen publicerade Web of Science Group sin årliga lista över världens mest citerade och inflytelserika forskare. På listan finns Stephen L. Vargo, Ander Visiting Professor vid CTF. Läs mer.

TRE NYA DOKTORANDER PÅ PLATS
Vi är glada över att hälsa tre nya doktorander välkomna till oss på CTF; Kristin SvärdMuhammad Murtaza Ali och Anne-Charlotte Paas

KALENDARIUM

DISPUTATION I FÖRETAGSEKONOMI
Den 22 januari 2020 försvarar Alexandre Sukhov sin doktorsavhandling i företagsekonomi "The human side of idea screening". Opponent är professor Pascal Le Masson vid MINES Paris Tech. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls kl 10-12 i Andersalen, 11D121, på  Karlstads universitet. Läs mer.

PUBLIKATIONER
Här hittar du ett urval av våra senaste publikationer. Samtliga publikationer se ctf.kau.se.

Du finns på sändlistan för CTF:s nyhetsbrev. Syftet med sändlistan är endast för utskick av CTF:s nyhetsbrev. Önskar du inte fler nyhetsbrev avregistrerar du dig här: www.kau.se/ctf/nyhetsbrev


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.