2019-06-17 13:58Nyheter

Nyhetsbrev nr 2, 2019, från Datavetenskap vid Karlstads universitet

null

Datavetenskap vid Karlstads universitet är en av de främsta i världen inom sitt forskningsområde. Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och universitet i hela världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om Datavetenskaps forskning och utveckling.

Javid Taheri är ny professor i datavetenskap
Javid Taheri har befordrats till professor. Därmed stärker Datavetenskap den vetenskapliga kompetensen ytterligare inom inriktningen mot molntjänster.
Läs mer här

Middag med SNITS dukade för goda kontakter
Årets SNITS-middag på Karlstads universitet var mer än fullbokad, men så fanns också en anställning i IT-branschen på bordet. En anrättning som fick det att vattnas i munnen på både företag och studenter.
Läs mer här

Är du Karlstads bästa programmerare?
Anta utmaningen och anmäl dig till årets upplaga av Karlstadsmästerskapen i programmering den 5 oktober. Tävlingen sker i lag med upp till tre deltagare, som på fem timmar ska lösa ett dussin programmeringsuppgifter. Studenter, anställda, företagare - alla är välkomna att tävla om titeln som Karlstads bästa programmerare!
Läs mer här

Digitalisering kan ge effektivare hälsotjänster
Går det att förbättra prestandan i mobil datakommunikation genom att kombinera olika tekniker som WiFi med 4G och 5G? Det är något som Stefan Alfredsson, lektor i datavetenskap, vill ta reda på genom sin forskning.
Läs mer här

Karlstadforskare har bidragit till säkrare hantering av patientuppgifter
I Brasilien sker 63 procent av sjukvården i hemmen och där har införandet av digitala hjälpmedel revolutionerat sjukvården. Journaler som tidigare fylldes i för hand kan nu exempelvis snabbt läggas in i digitala system. Samtidigt ställs höga krav på att patientuppgifter hanteras på ett säkert sätt. Leonardo Horn Iwaya, doktor i datavetenskap vid Karlstads universitet, har varit med och tagit fram ett säkert och integritetsskyddande system för mobil insamling av hälsodata.
Läs mer här

Ny modell rankar hur säkra appar är
Appar har blivit en viktig del i våra liv. De guidar oss för att hitta rätt väg, talar om för oss att röra på oss mer, och tipsar om annat som vi vill ha hjälp med i vardagen. För att fungera registrerar de var vi är, vad vi säger och vad vi gör. Men, kan vi lita på hur apparna hanterar vår personliga information? Nu har forskare vid Karlstads universitet tagit fram en modell för att beräkna hur integritetsvänlig en app är.
Läs mer här

Mobilt bredband fortfarande långt efter i prestanda
Mobilt bredband ger 30 procent lägre prestanda än vanligt bredband. Det visar en ny studie som Karlstadforskaren Mohammad Rajiullah presenterade den 13-17 maj vid den topprankade (A*) konferensen: The web Conference 2019 i San Francisco, USA.
Läs mer här

Datavetenskap – Committed to excellence in computer networking, privacy and security, and software engineering.

Du får det här nyhetsbrevet för att du är en av våra samarbetspartners eller för att vi tror att du har intresse av informationen. Nyhetsbrevet skickas ut till en sändlista som enbart används för utskick av nyhetsbrev från Datavetenskap vid Karlstads universitet. Via denna länk kan du avregistrera dig från sändlistan och sluta prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.