2022-03-18 09:15Nyheter

Kompetensutveckling för rektorer 2022/2023

Föreläsare med kursdeltagare

Karlstads universitet genomför och medverkar i olika uppdragsutbildningar för personal inom förskola, skola och vuxenutbildning. I nyhetsbrevet samlar vi aktuella utbildningar. Du får det här nyhetsbrevet för att du är en av våra deltagare, arbetsgivare eller samverkanspartner eller för att vi tror att du har intresse av informationen och kanske vill tipsa kollegor om utbildningarna.

Före rektorsprogrammet

Rekryteringsutbildning för blivande rektorer 7.5 hp

Anmälan pågår till 19 april och görs via Skolverket. Förutom Värmland med omnejd har Karlstads universitet även Mälardalen som upptagningsområde.

Målgrupp: legitimerade förskollärare eller lärare som har anställning som lärare och som av chefer och förvaltningsledning bedöms ha förutsättningar att bli rektor. Huvudmannen gör urvalet och anmäler deltagare till utbildningen via Skolverket.

Rekryteringsutbildning - att leda utbildning på folkhögskola eller kulturskola

Anmälan pågår till 23 oktober och görs via kursens webbsida. Kursen startar i december. 

Målgrupp folkhögskolan: kursföreståndare, linjeledare eller lärare som är intresserad av utbildningsledning och funderar på att bli skolledare. Målgrupp kulturskolan: verksamma inom kulturskolan är intresserad av utbildningsledning och funderar på att bli skolledare.

Rektorsprogram

Anmälan pågår till 19 april och görs via Skolverket. Förutom Värmland med omnejd har Karlstads universitet även Mälardalen som upptagningsområde.

Målgrupp: Befattningsutbildning för skolledare med anställning som rektor eller biträdande rektor.

Karlstads universitet har bedrivit Rektorsprogrammet sedan 2002. Karlstads universitet är ett av två lärosäten som fick högsta omdöme i Skolverkets bedömning av landets rektorsprogram. 

Karlstads universitet erbjuder även en rektorsutbildning för skolledare inom folkhögskolan och kulturskolan. Nästa omgång planeras att starta hösten 2023, men redan nu kan du göra en icke bindande intresseanmälan och få mer information från oss i god tid innan anmälan startar. 

Poängsutbildningar efter Rektorsprogrammet

Anmälan till poängsutbildningarna pågår till 19 april, läs mer genom att klicka på kurslänkarna: 

Utbildningar i nätverksform efter Rektorsprogrammet

Anmälan till nätverken pågår till 31 maj och görs via kurslänkarna:

Alumnträff för folkhögskola eller kulturskola

Rektorsutbildningen bjuder in till alumnträff den 6-7 oktober 2022 för dig som gått Rektorsutbildningen för folkhögskola och kulturskola vid Karlstads universitet mellan åren 2016-2021. Träffen genomförs i Sigtunastiftelsens lokaler. Inbjudan har mejlats ut, men om du missat den, kontakta petra.wall@kau.se 
Anmäl dig senast den 1 september. 

Kontakt med rektorsutbildningen

Vill du komma i kontakt med rektorsutbildningen för att diskutera utbildningar, kontakta Ulf Buskqvist, utbildningschef för rektorsutbildningen vid Karlstads universitet, tel 0732-792 855, 054-700 23 60, ulf.buskqvist@kau.se

Rektorsutbildningen har en egen Facebooksida där vi delar med oss av utbildningsnyheter och våra utbildningsledare ger ögonblicksbilder från olika utbildningar och evenemang. Snabbadressen är @rutkau

Du får det här nyhetsbrevet för att du är en av våra deltagare, arbetsgivare eller samverkanspartner eller för att vi tror att du har intresse av informationen. Nyhetsbrevet skickas ut till en sändlista som bara innehåller e-postadresser. Syftet med listan är enkom för utskick av nyhetsbrev från Rektorsutbildningen vid Karlstads universitets uppdrags AB och kommer inte att spridas till obehöriga. Nyhetsbrevet skickas som mest fyra gånger per år. 

 

Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 19 000 studerande och 1 300 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.


Kontaktpersoner

Kerstin M. Haraldsson
Kommunikatör
Kerstin M. Haraldsson
Kommunikatör för uppdragsutbildningen och rektorsutbildningen vid Karlstads universitet
Ulf Buskqvist
Utbildningschef
Ulf Buskqvist
Utbildningschef för Rektorsutbildningen vid Karlstads universitet